FÖR BARNENS VUXNA

FÖR BARNENS VUXNA

Lånekort? Läsinspiration?

LÅNEKORT
Alla år 1-klasser får en inbjudan till biblioteket för en första biblioteksintroduktion och möjlighet att skaffa första lånekortet till varje barn. Har ditt barn inte gått på en sådan introduktion går det givetvis bra att komma in till biblioteket och skaffa ett lånekort på egen hand. Vill du förbereda ditt besök, fyll då i ditt barns uppgifter i webbformuläret.
Du kan också skriva ut blanketten här.

För mer info om lånekortet läs gärna våra låneregler. Barn under 16 år får inga förseningsavgifter.

 

LÄSINSPIRATION
Först och främst välkomna in till biblioteket för inspiration!

Vi skyltar och tipsar om böcker, fråga oss gärna!

 

Bibblix är en kostnadsfri biblioteksapp som gör det möjligt för barn 6-12 år att läsa böcker i sin surfplatta eller mobiltelefon. I appen finns det över 2250 av Sveriges populäraste barnböcker 6-12+. Varje vecka publiceras 5-10 nya titlar.

Appen kan även användas för att få boktips (från någon som inte är förälder eller lärare). Appen passar alla från nybörjarläsaren till bokslukaren.

Gör så här för att komma igång med Bibblix:

  1. Ladda ner appen Bibblix från Apple Store eller Google Play.
  2. Öppna appen.
  3. Registrera dig som "Ny användare". Fyll i ditt namn och klicka på ok. Nu är du inne i Bibblix!
  4. Registrera ditt lånekortsnummer (obs att det ej går med personnr eller tillfälligt lånekort online). Klicka på ditt namn/din profilsymbol längst upp till höger. Du kommer till din profilsida och kan fylla i ditt lånekortsnummer.  

Se FAQ för de vanligaste frågorna om appen.

 

Book to go!
Du vet väl att du kan beställa en bokkasse med böcker utvalda av en av våra barnbibliotekarier?

Den färdiga bokkassen hämtar du upp på antingen Fisksätra bibliotek, Nacka Forum bibliotek eller Orminge bibliotek. Vi meddelar när du kan hämta din bokkkasse.

 

Legimus
Behöver ditt barn tillgång till Legimus? Det är en gratis talbokstjänst som alla med läsnedsättning har rätt till. Login kan man få via ett besök på biblioteket.

Obs! Du behöver inte boka tid men det gör det gärna för att försäkra dig om att det finns en bibliotekarie som har rättighet att registrera ditt barn vid just erat biblioteksbesök.

 

Sök

Språk