Hjärtat
Visa titel Debug

Hjärtat

När Daniel Bergman var barn försökte hans far, den ständigt efterfrågade demonregissören Ingmar Bergman, förmå barnflickan som ville frigöra sig från sitt arbete i familjen, att bli ett slags adoptivmor åt sonen Daniel. Han erbjöd henne generöst ett eget hus i Djursholm där hon skulle bo med Daniel. Hon tackade dock nej och Daniel fick fortsätta att leva med andra barnsköterskor och sina morföräldrar som tog vid i hans fars och mors världspianisten Käbi Lareteis ställe.

I sin självbiografi – formad som ett brev till dottern - berättar Daniel Bergman om konsekvenserna under uppväxten att leva i skuggan av sina föräldrar, om vägen till filmkonsten, färgstarka personer han har mött och om hur han sadlade om och blev ambulanssköterska. En kris uppstod då han blev diagnosticerad med hjärtfel och MS, vilket tvingade honom att lämna sitt nya yrke.

Hjärtat är en mycket levande och välskriven självbiografi som rymmer många betraktelser om tillvaron! Man får hoppas att Daniel Bergman har inlett en ny karriär som författare.

Liknande titlar

Sök

Språk