FISKSÄTRA BIBLIOTEK

Varmt välkomna till oss på Fisksätra Bibliotek!

ÖPPETTIDER

 1. dec 11
  måndag
  1. 10:00-19:00
 2. dec 12
  tisdag
  1. 10:00-18:00
 3. dec 13
  onsdag
  1. 10:00-19:00
 4. dec 14
  torsdag
  1. 11:00-19:00
  Personalmöte
 5. dec 15
  fredag
  1. 10:00-17:00
 6. dec 16
  lördag
  1. 11:00-15:00
 7. dec 17
  söndag
  1. 11:00-15:00

KONTAKT

Tel: 08-718 84 35

MEJL: bibl.fs@nacka.se
POSTADRESS: Box 4013, 133 04 Saltsjöbaden
BESÖKSADRESS: Fisksätra torg 20, Fisksätra centrum
FAX: 08-7188739VI ERBJUDER A–Ö

Advokatrådgivning
15 minuters kostnadsfri rådgivning, för aktuella datum, se kalendarium. 
Boken kommer
Boken kommer-service innebär att de låntagare som på grund av funktionsnedsättning eller sjukdom inte kan gå till biblioteket, istället kan få hem önskat material med bud en gång i veckan.
Datorer
Vi har bokningsbara datorer för vuxna och en dator för barn upp till 12 år. Datorbokningen når du längst ned på denna webbplats, eller i bokningsstationen på biblioteket. Du bokar med hjälp av ditt personnummer/lånekortsnummer samt pinkod. Ny pinkod kan du endast få på biblioteket. Du får boka max 60 min/dag som vuxen, och 30 min/dag upp till 12 år. Vi har även två datorer för snabba ärenden som du får använda 15 minuter, snabbdatorerna kan ej bokas. 
Datorhjälp
Seniornet Nacka hjälper andra seniorer med frågor om surfplatta, mobiltelefon och datorer. För aktuella datum, se kalendarium.
Faxa
Vi bistår med denna tjänst i informationsdisken. Att faxa inom Sverige kostar 15 kr för första sidan, därefter 5 kr/sida. Att faxa utrikes kostar 20 kr för första sidan, därefter 10 kr per sida. Att ta emot fax kostar 5 kr/sida.
Innovationsrsrådgivning
För dig som vill starta eget företag eller har en affärsidé och behöver råd om hur du ska gå vidare. Både privatpersoner och företagare är välkomna. För aktuella datum, se kalendarium.
Italienskt Språkcafé
För dig som vill träna italienska. Vi träffas varannan vecka. För aktuella datum, se kalendarium.
Karriärvägledning inom studier
Få hjälp av kommunens karriärvägledare för frågor om olika studievägar. För aktuella datum, se kalendarium. OBS att under november och december 2017 sker all karriärvägledning på Nackas stadshus!
Konsumentrådgivning

Kostnadsfri rådgivning om dina rättigheter vid olika köp eller frågor kring vardagsekonomi. För aktuella datum, se kalendarium.
Kopiering
Att kopiera kostar 2 :- per sida i A4 och 4 :-per sida i A3. Färgkopior kostar det dubbla.
Läxhjälp
Erbjuds under terminerna i samarbete med volontärer från Röda korset. För aktuella datum, se kalendarium.
Mötesrum
Föreningar baserade i Fisksätraområdet har efter avtalsskrivning med en ansvarsperson från föreningen möjlighet att boka ateljén (endast dagtid) eller IT-caféet (till senast kl 21) för årsmöten och liknande. Bokas i informationsdisken, kontakta vår platsansvarig  via bibl.fs@nacka.se vid föreningens första förfrågan.
Seniorbio
Vi visar gratis filmer för de daglediga. Pga plats kan vi bara ta emot 20 pers per tillfälle. Boka din plats via telefon eller mejl. För aktuella datum, se kalendarium.
Skanner
Vi erbjuder hjälp med skanning i informationsdisken under bibliotekets öppettider. Tjänsten är gratis.
Språkpåsar
Vi har påsar med bilderböcker på 45 språk! Dem lånar vi ut både till förskolor i Fisksätra och privat. Kontakta biblioteket om du är intresserad av en påse böcker på ditt språk.
Stickcafé
Alla handarbetsintresserade är välkomna till denna grupp som träffas onsdagar 13–15 för att sticka, handarbeta och umgås. För aktuella datum, se kalendarium.
Tentamenskrivning
Möjligt för distansstudenter boende i Fisksätraområdet att i mån av plats boka rum för tentaskrivning, kontakta informationsdisken för information och bokning.
Trådlöst internet
Det finns trådlöst Internet i hela bibliotekslokalen. Koppla upp dig kostnadsfritt till nätverket Nackakommun_Guest genom att ange namn och e-postadress. Inloggningen godkänns för 24 timmar.
Träna svenska

Ges i form av samtalsgrupper såväl i bibliotekets regi som i samarbete med andra aktörer. För aktuella datum, se kalendarium.
Utskrifter
Du kan skriva ut från alla våra datorer. Svartvitt 2 kr, färg 4 kr.
Utställningar
Biblioteket har en yta som kan bokas för utställning. Ring eller mejla för att lämna intresseanmälan. 
Återlämning
Du kan lämna dina böcker på biblioteken i Dieselverkstaden, Fisksätra, Nacka Forum, Orminge, Saltsjöbaden och Älta. Bokinkast finns på samtliga bibliotek.

KALENDARIUM FISKSÄTRA