Barn & unga

Nu är biblioteken öppna som vanligt igen! Mellan kl 9-10 har vi öppet särskilt för bokade barngrupper. Kontakta ditt bibliotek för att boka in din förskolegrupp eller skolklass. Det är fortfarande viktigt att hålla avstånd för att undvika smittspridning.

Välkomna!


Barnaktiviteter

 1. Bok & lek

  Utställning
  Datum lördag 23 oktober 10:00
  Plats Nacka Forum bibliotek
Visa fler arrangemang...

Höstlovsaktiviteter

 1. Playstation + höstpyssel

  Arrangemang
  Datum måndag 1 november 14:30 - 17:00
  Plats Fisksätra bibliotek

  Höstlovskul på Fisksätra bibliotek!

Visa fler arrangemang...

BESÖK OSS
Barn- och skolgrupper kan boka en tid för besök på biblioteket mellan kl 9-10. Då får ni ensam tillgång till lokalen. Ni är även välkomna att låna och lämna under ordinarie öppettider.

Nacka Forum bibliotek
Mejla för info och tidsbokning:
forum@forumbiblioteken.se 

Orminge bibliotek
Ring eller mejla för info och tidsbokning:
08-718 87 01 alt orminge@forumbiblioteken.se

Fisksätra bibliotek
Ring eller mejla för info och tidsbokning: 
08-718 84 35 alt fisksatra@forumbiblioteken.se


FÖR FÖRSKOLEBARN

Digital sagostund för förskolebarn
Sagostunderna är på teams och ni behöver inte ha programmet utan vi skickar en länk till er när ni bokat. Sagostunden kan ses på en dator eller padda. Är ni en barngrupp kan det vara bra att kunna visa det på en skärm. Mejla för att boka sagostunderna: jill.johansson@forumbiblioteken.se


Språkpåsar
Vi erbjuder språkpåsar till förskolor och dagbarnvårdare. Vi har språkpåsar på 50 olika språk. Kontakta ditt bibliotek för mer info. 

 

FÖR SKOLBARN

Digitalt bokprat för mellanstadieåldern
Jobbar du inom skolan så kan du boka in digitalt bokprat för din klass. Vi använder teams för vårt bokprat och skickar dig en länk på mejlen. Det går att ansluta från mobil, padda och dator. Ni behöver inte ha teams för att det ska fungera. Max en klass i taget och ange ålder och andra önskemål vid bokning. 

 

För att boka tid mejla suzanne.montoriol@forumbiblioteken.se.

Legimus
Behöver din elev tillgång till Legimus? Det är en gratis talbokstjänst som alla med läsnedsättning har rätt till. Login kan man få via ett besök på biblioteket. 

Under perioden som biblioteket har begränsade öppettider erbjuder vi digital inskrivning för dem som har tillgång till dator med internetkoppling och mejl. Vi bjuder in till ett digitalt möte där vi skriver in eleven, under mötet legitimerar målsman sig med sitt fotoid. 

Be din elevs målsman mejla petra.schipper@forumbiblioteken.se för inbjudan.