Dator, utskrift & studierum

Dator, utskrift & studierum

På våra bibliotek finns möjligheten att låna en dator, skriva ut, skanna, kopiera samt boka studierum.

Datorer
Om du har ett lånekonto på biblioteken i Nacka kan du låna en av våra datorer. Du loggar in på plats i datorn du vill låna med ditt lånekortsnummer (eller personnummer) och PIN-kod. Det går inte att boka en dator hemifrån. Datorerna är kopplade till skrivare. Vi har även drop-in datorer för dig på tillfälligt besök som behöver låna en dator lite snabbt för till exempel utskrift, max 15 min.

Behöver du hjälp med datorer & IT? – på biblioteken finns det stöd – se vår evenemangskalender.

Utskrifter och kopiering

Biblioteket använder utskriftssystemet Princh. Om du har ett PDF-dokument på USB-minne kan du också skriva ut direkt från våra skrivare. OBSERVERA att det INTE går att mejla dokument till biblioteket för utskrift.Pris för utskrifter och kopiering

 

  A4 A3 (endast kopiering)
Svartvitt 3 kr 5 kr
Färg 5 kr 10 kr

 

Observera att du betalar för antal SIDOR som skrivs ut (inte för antal papper). Du kan betala kontant, med kort (minst 10 kr) och Swish i kassan. Du kan även betala själv med kort när du beställer utskriften i Princh.

 

Skanner
Du kan kostnadsfritt skanna i våra kopiatorer och skicka till en mejladress eller USB-sticka. Observera att med en modern mobiltelefon med kamera går det att "skanna" med hjälp av särskilda appar, med dessa kan du mycket snabbt och enkelt skapa till exempel ett PDF-dokument (sök bland appar efter till exempel "scanner").

Boka studierum
Om du har ett lånekonto kan du boka ett studierum på biblioteken i Nacka Forum och Fisksätra. Du kan boka max 2 timmar per dag.

Boka studierum

Om du inte har ett lånekonto i Nacka eller har glömt din PIN-kod kontaktar du oss.

Wi-fi (trådlöst nätverk)
Wi-fi finns och kostar inget.