mera test

Besöka biblioteket

Språktåget och Äppelhyllan

Läsinspiration

Hej!  

Nu är vi på plats på biblioteken igen, med begränsad service och restriktioner men glada och förhoppningsfulla. Saker kan ju ändras väldigt fort i såna här pandemitider och här kommer en uppdatering på vad vi kan erbjuda just nu. Nu hoppas vi på en fin vår med mycket läsning!  

Förskolebarn 

Besök oss:  

Boka en tid för besök på biblioteken. Maxantal? 30? 15? 

Forum: bokningsbara tider må+on+fre kl 9-10, ti+to kl 12-14 

Orminge:  

Fisksätra: ring eller maila oss så bokar vi en tid  

 

Digital sagostund: 

Jobbar du inom förskola eller pedagogisk omsorg? Då är du välkommen att  boka in sagostund med oss på biblioteket! Vi håller våra sagostunder på teams och skickar er en länk på mejlen när vi bestämt datum och tid. Ni behöver alltså inte ha teams, det går att använda en mobil, padda eller dator.  Antal barn max 8 stycken, uppge ålder och önskemål när ni bokar. 

Kontakt: jill.johansson@forumbiblioteken.se 

Digital presentation av bilderböcker  

Kom med önskemål så presenterar vi bilderböcker utifrån tema och barnens ålder. Vi skickar även med en lista med bilderböcker som finns som e-böcker. Vi kommer även att publicera några tider på vår hemsida  för sagostunder som ni kan boka in er på. 

Kontaktinfo 

Leveranser av böcker 

Vi erbjuder leverans av böcker till er verksamhet 

Kontakta respektive bibliotek för mer info och bokning. 

Vi erbjuder språkpåsar from 25 januari till förskolor och dagbarnvårdare. Vi har språkpåsar på 50 olika språk. Kontakta ditt bibliotek för mer info. 

Skolbarn  

Digital presentation av böcker- skolan 

Kom med önskemål så presenterar vi böcker utifrån tema och barnens ålder. Vi skickar även med en lista med böcker som finns som e-böcker 

Kontaktinfo 

Digitalt bokprat 

Jobbar du inom skolan så kan du boka in digitalt bokprat för din klass. Vi använder teams för vårt bokprat och skickar dig en länk på mejlen. Det går att ansluta från mobil, padda och dator. Ni behöver inte ha teams för att det ska fungera. Max en klass i taget och ange ålder och andra önskemål vid bokning. 

Ska vi skriva Suzannes adress här?  

Legimus 

Behöver din elev tillgång till Legimus? Det är en gratis talbokstjänst som alla med läsnedsättning har rätt till. Login kan man få via ett besök på biblioteket. 

Under perioden som biblioteket har begränsade öppettider erbjuder vi digital inskrivning för dem som har tillgång till dator med internetkoppling och mejl. Vi bjuder in till ett digitalt möte där vi skriver in eleven, under mötet legitimerar målsman sig med sitt fotoid. 

Be din elevs målsman kontakta petra.schipper@forumbiblioteken.se för inbjudan. 

 

Följ oss på youtube- här kan du hitta boktips och lyssna på sagor 

följ oss på youtube 

 

Besök även vår webb för mer info för dig som pedagog 

bib.nacka.se 

 

Kontaktuppgifter för bokning och info: 

Fisksätra: fisksatra@forumbiblioteken.se 

Nacka Forum: forum@forumbiblioteken.se 

Orminge: orminge@forumbiblioteken.se