NY I SVERIGE

Ny i Sverige-hylla finns på alla de tre kommunala biblioteken i Nacka.

Här finns låneregler på andra språk än svenska

Samhällsinformation för nyanlända i Sverige

På biblioteket finns böcker och annat som kan vara till hjälp för dig som är ny i Sverige och vill lära dig svenska.

Här kan du sitta och läsa. Du kan låna ordböcker, språkkurser och lättlästa böcker för att lära dig svenska. Bibliotekspersonalen hjälper dig gärna att hitta böcker.

Biblioteket är gratis och öppet för alla. För att låna behöver du ett bibliotekskort. Det är gratis att få ett bibliotekskort. Du behöver inte ha svenskt personnummer för att få bibliotekskort.

Träna svenska

Bibliotekens språkcaféer och språkträffar finns till för dig som vill träna mer på din svenska tillsammans med andra. Språkcafé finns på samtliga tre bibliotek. Se kalendarium "Träna svenska".

Du är välkommen oavsett om du kommer som nybörjare för att öva på uttal och få ett större ordförråd eller för att fördjupa dig i grammatiska frågor. Vi tränar bland annat genom samtal om aktuella ämnen, men det finns även möjlighet till individuell hjälp med hemuppgifter, att skriva brev eller fylla i ansökningar m.m.
Deltagandet är frivilligt och du behöver inte anmäla dig i förväg.

SFI

Biblioteken erbjuder visningar för SFI-klasser med lärare. Eleverna får information om hur de kan använda biblioteket i sina studier i svenska. 
Under besöket får eleverna information om lättlästa böcker, språkkurser, ordböcker och möjligheten att använda dator. 
Kontakta respektive bibliotek för tidsbokning.