Påskquiz för vuxna

Påskekrimquiz för vuxna

Tävla och vinn en pocket!

Klura ut de rätta svaren, fyll sedan i ditt namn samt telefonnummer eller mailadress längst ner!

1

Vilken bok? Året är 1948 i Los Angeles och Easy har förlorat sitt jobb på flygplansfabriken. Han har precis köpt ett hus och har skulder att betala av. Var detta det liv han kämpade för i kriget? På Joppys bar får han ett erbjudande han inte kan tacka nej till.

2

Maria Adolfssons deckare utspelar sig på den historiska platsen Doggerland. Dess landmassa sammanband två länder, vilka?

3

Vem? Han är döpt efter en känd konstnär, arbetar som polis i Los Angeles, modern mördades när han var barn, har en dotter och bor i ett hus som när som helst kan kana utför bergssluttningarna.

4

Agatha Christies Dolken från Tunis omtalas ibland som världens bästa kriminalroman genom tiderna. Vad gjorde den så speciell när den skrevs 1926?

5

I Strong poison av Dorothy Sayers står Harriet Vane anklagad för mord. Den svenska titeln Oskuld och arsenik ingår i ett citat av vem?

6

Endast Sverige svenska krusbär har skriver Almqvist när han är i landsflykt för vilket påstått brott?

7

Jag har en vän som löser alla gåtor, för honom är allt elementärt. När han inte löser olika fall så spelar han fiol eller röker opium. Vad heter min vän?