Barn & unga

Nu är vi på plats på biblioteken igen, med begränsad service och restriktioner men glada och förhoppningsfulla. Saker kan ju ändras väldigt fort i såna här pandemitider och här kommer en uppdatering på vad vi kan erbjuda just nu. Nu hoppas vi på en fin vår med mycket läsning! Välkomna!

BESÖK OSS
Barn- och skolgrupper kan boka en tid för besök på biblioteket.   

Nacka Forum bibliotek
Bokningsbara tider må+on+fre kl 9-10, ti+to kl 12-14. 
Mejla för info och tidsbokning: forum@forumbiblioteken.se 

Orminge bibliotek
Ring eller mejla för info och tidsbokning:
08-718 87 01 alt orminge@forumbiblioteken.se

Fisksätra bibliotek
Ring eller mejla för info och tidsbokning: 
08-718 84 35 alt fisksatra@forumbiblioteken.se


FÖR FÖRÄLDRAR

Digital föräldraträff
Vill du veta mer om biblioteket, om barns språkutveckling och få boktips till din bebis? Forumbiblioteken bjuder in till en digital träff för dig som är föräldraledig med barn 0-1,5 år. Det kommer också bli en och annan ramsa som du kan göra tillsammans med din bebis.

Torsdagen 20/5 kl.10. Träffen varar ca 30 min.
Tema: Mat. Vi fokuserar lite extra på pekböcker/ramsor om mat.

Föranmälan görs till maria.andersson@forumbiblioteken.se senast dagen före den träff vill vara med på. Träffen sker via Teams. Vi skickar ut en länk och information till träffen via mejl. Begränsat antal deltagare!


FÖR BARN I FÖRSKOLEÅLDERN

Digital sagostund 
Vi vill nu under pandemin erbjuda digitala sagostunder. Sagostunderna kommer att hållas på teams och ni behöver inte ha teams för delta men en dator eller ipad för visa sagostunden på. Vid varje tillfälle finns möjlighet att höra två olika sagor men ni som pedagoger avgör om ni tycker det passar bättre med en saga eller två. 

Det är lagom med max åtta barn per grupp och tillfälle, så boka in fler tillfällen vid behov.  Det finns möjlighet att låna böckerna ni lyssnat på under sagostunden och även att få ett besök med bibliotekscykeln. 

Orsaken till att titlarna redan är bestämda, är att en digital  sagostund räknas som en sändning och vi måste kontakta upphovspersoner för att få tillåtelse att läsa upp sagorna. 

Sagostunderna passar för ålder 3-4 år och uppåt. 

Tider att boka:

Just nu finns det inga tider att boka.

För bokning och övriga frågor kontakta: jill.johansson@forumbiblioteken.se 

Sagostundsböcker:

Visa fler titlar...

Leveranser av böcker
Vi erbjuder leverans av böcker till er verksamhet
Kontakta ditt bibliotek för mer info och bokning. 

Språkpåsar
Vi erbjuder språkpåsar from 25 januari till förskolor och dagbarnvårdare. Vi har språkpåsar på 50 olika språk. Kontakta ditt bibliotek för mer info. 

  

FÖR SKOLBARN

Digitalt bokprat för mellanstadieåldern
Jobbar du inom skolan så kan du boka in digitalt bokprat för din klass. Vi använder teams för vårt bokprat och skickar dig en länk på mejlen. Det går att ansluta från mobil, padda och dator. Ni behöver inte ha teams för att det ska fungera. Max en klass i taget och ange ålder och andra önskemål vid bokning. 

 

För att boka tid mejla suzanne.montoriol@forumbiblioteken.se.

Legimus
Behöver din elev tillgång till Legimus? Det är en gratis talbokstjänst som alla med läsnedsättning har rätt till. Login kan man få via ett besök på biblioteket. 

Under perioden som biblioteket har begränsade öppettider erbjuder vi digital inskrivning för dem som har tillgång till dator med internetkoppling och mejl. Vi bjuder in till ett digitalt möte där vi skriver in eleven, under mötet legitimerar målsman sig med sitt fotoid. 

Be din elevs målsman mejla petra.schipper@forumbiblioteken.se för inbjudan.