Författarbesök: Augustin Erba

Arrangemang

Arrangemanget har redan varit

14 november onsdag 2018
14 november onsdag 2018
2018-11-14 till 2018-11-14.
Plats Orminge bibliotek
Kostnad: fri entré
Målgrupp:


Ensamhetens broar
 Klicka på bilden för att komma till boken i vår katalog!

Augustin Petrus Amadeus Osiris Mina Erba-Odescalchi, född den 17 mars 1968 i Stockholm, är en svensk journalist, radioproducent och författare. Erba är uppvuxen i Stockholmsförorten Fisksätra. Hans far var gästforskare från Egypten.

AUGUSTIN ERBA har skrivit två hyllade romaner – Ensamhetens broar om civilkurage och senast den episka familjekrönikan Blodsbunden. Han uppmärksammades för sina självutlämnande texter i antologierna Uppdrag: Pappa (2004), Uppdrag: Familj (2005) och Mor mamma morsan (2012). Efter att ha arbetat på Sveriges Radio som producent på Sommar i P1 och som mellanchef på Ekot är han numera redaktör på Dagens Nyheter.

Augustin Erbas egna ord: ”Jag skriver romaner, facklitteratur och har också skrivit en hel del dramatik för radio. Jag tycker om att åka ut och träffa läsare och diskutera mina berättelser och andras. Jag kan också anlitas för att hålla föreläsningar i skrivandets hantverk eller hur man ska tänka om man vill bli författare eller journalist. Jag har varit gästlärare i skrivande eller journalistik på såväl folkhögskolor som universitet. Förutom mitt skrivande har jag arbetat i många år på Sveriges Radio och Sveriges Television.

VAD JAG GÖR UNDER FÖRFATTARBESÖKEN

Jag är en mycket van föreläsare och workshopsledare. Oftast vill människor prata om Blodsbunden, min senaste roman som är en episk berättelse om familjerelationer. Men jag pratar också gärna om antologin Grannar som kom ut våren 2017.
Jag är en inkluderande föreläsare, så jag brukar snabbt hamna i dialog med publiken. Vi brukar ha roligt ihop. När jag besöker kurser och utbildningar brukar mycket handla om hur man ska bli utgiven eller hur man ska berätta en historia. Ibland pratar jag också om hur man gör radio, jag har ju också varit producent för ett antal Sommarprogram i P1 - bland andra det med Hédi Fried och de med Agnes Wold.”

Arrangeras i samarbete med SPF Seniorerna Boo